Vielä lisää kauhuraapaleita

Kirjoittajan sielu

Anja oli harrastelijakirjoittaja, joka rakasti 50-lukua. Hän kirjoitteli romaanikäsikirjoituksia, joissa oli pitkiä vuodatuksia siitä, kuinka 50-luvulla asiat olivat olleet paremmin. Anja koki vuodattavansa sieluaan käsikirjoituksiin, ja hän pystyi ilmaisemaan itseään vain kirjoittaessaan.

Kukaan ei ollut kiinnostunut Anjan ajatuksista. Kustantajat lähettelivät hylsyjä, ja Anja näyttäessä kirjoituksiaan kavereilleen kommentti oli vain ''Ihan kiva.''

Epätoivoissaan Anja manasi esiin Paholaisen, joka lupasi, Anjan sielua vastaan, että Anja kirjoittaisi menestysteoksen.

Sinä iltana tekstiä alkoi pulputa paperille. Anja katsoi kirjoittamaansa tekstiä, ja se oli kuin vieraan ihmisen kirjoittamaa. ''Kai tällainen myy, mutta eihän tässä ole mitään minun sielustani'', Anja ajatteli. Ei niin, hänen sielunsa oli Paholaisella.

Musta Rabatti

Heräsin pirteänä. Filmi oli edellisillan osalta poikki, mutta olo ei ollut yhtään krapulainen. Silloin näin mustat muovikassit eteisessä, ja muistot alkoivat palautua. Olin mennyt baariin yhdelle ja tavannut siellä goottitytön. Hän oli vienyt minut syrjäkujalla sijaitsevaan saatananpalvontavälineitä myyvään kauppaan. Kaupan nimi oli ollut Musta Rabatti. Sen enempää en muistanut.

Säikähdin. Vuokra piti maksaa sinä päivänä ja toivoin etten ollut tuhlannut vuokrarahoja. Katsoin muovikasseja, ja niissä oli krusifiksejä, joiden ripustusreikä oli alaosassa, Mooseksen kuudes ja seitsemäs kirja, pentagrammeja, veriampulleja, vuohenpää ja muuta vastaavaa.

Kauhuissani avasin verkkopankin. Käyttövara 666 euroa miinuksella. Minulla oli Visa Electron. Eihän sillä edes pitänyt saada tiliä miinukselle.

Metoo

''Hei kaverit'', Make sanoi kerran tietokonekorjaamon kahvihuoneessa. ''Mulla ei seiso enää.''

''Ei mullakaan ole seisonut moneen viikkoon'', Jukka sanoi.

''Ootteks tekin kohdanneet sen kuvatuksen?'' Kalle kysyi.

''Mitä?'' ihmettelin.

''Mä näin sen tosi ruman naisen, ja se sanoi, et terveisiä Mirkulta'', Make sanoi.

Mirkku oli ollut ainoa naispuolinen työskentelijä korjaamossa. Hänen seksuaalisesta ahdistelemisestaan oli tullut yleistä kansanhuvia, ja Mirkku oli joutunut vaihtamaan työpaikkaa.

''Kun mä olen sängyssä jonkun naisen kanssa, niin se susiruma kuvatus tulee mieleen ja halut katoaa'', Jukka sanoi.

* * *

Samana iltana olin syrjäisellä kujalla, kun vastaani tuli viittaan pukeutunut hahmo. Kohdallani hahmo avasi viittansa ja paljasti alastoman kehonsa katseelleni.

Salakäytävä

10-vuotias Mikko oli muuttanut perheensä kanssa 70-luvun elementtitaloon. Se oli niitä nopeasti rakennettuja kerrostaloja, kun paljon porukkaa oli pitänyt asuttaa Helsingin lähiöihin.

Mikko koputteli uuden huoneensa seiniä, kun äiti tuli huoneeseen.

''Mitä teet?'' äiti kysyi.

''Etsin salakäytäviä'', Mikko sanoi. ''Tässä kohti seinä kuulostaa ontolta.''

''Älä höpsi'', äiti vastasi. ''Tuon seinän takana on naapurin asunto.''

Eräänä iltapäivänä Mikko poisti linkkarilla rappausta onton paikan kohdalta seinästä. Esiin piirtyivätkin oven ääriviivat.

Mikko poisti innoissaan lisää rappausta ja sai oven auki. Se johti pimeään, ahtaaseen käytävään. Mikko kulki jännittyneenä käytävää ja tuli huoneeseen, jossa oli pehmustettu tuoli ja maskipäinen täti. Mikko tajusi tulleensa hammaslääkäriin!

Kuolemantapaus

Erään suuren kaupungin keskustassa oli ollut sairaala. Jotta kalliita keskustaneliöitä ei olisi mennyt hukkaan, sairaala oltiin muutettu kymmenen vuotta ennen tarinamme ajankohtaa asunnoiksi.

Entiseen sairaalaan oli muuttanut kolmihenkinen perhe, jossa oli viisitoistavuotias tytär Kaneli. Koulussa Kaneli kuuli uusilta kavereiltaan, että heidän asunnossaan oli sattunut kuolemantapaus. Kaneli järkyttyi pahanpäiväisesti. Sitten Kaneli alkoi huomata, kuinka esineet olivat asunnossa vaihtaneet mystisesti paikkaa. Kaneli kertoi asiasta järkyttyneenä vanhemmilleen, mutta nämä väittivät Kanelin vain kuvittelevan.

Kaneli alkoi ottaa selvää asunnon historiasta, josko jokin kuolemantapaus selittäisi kummittelun. Mitään kuolemantapauksia ei kuitenkaan löytynyt. Sitten Kaneli katsoi sairaala-ajan tietoja, ja hänelle selvisi, että heidän asuntonsa sijaitsi entisellä saattohoito-osastolla!

Lihakauppias

Katja oli muuttanut erääseen kirkonkylään, ja hän oli kuullut, että hänen talonsa entinen asukas, Pirkko Lehmuskallio, oli kuollut kolmikymppisenä.

Kerran Katjan oveen koputettiin, ja tulija, nainen, esittäytyi karjatilalliseksi naapuriksi, joka kaupitteli vasikan jauhelihaa, vain kympin kilo. Katja osti, ja se osoittautui niin hyväksi, että hän osti toisenkin kerran. Lihaa syödessään hän muisti jännitysromaanin, jossa ihmislihan kerrottiin maistuvan samalta kuin vasikanlihan.

Kerran Katja oli talonsa ullakolla käymässä entisen asukkaan jäämistöjä läpi. Hän löysi Pirkko Lehmuskallion valokuvan. Pirkko oli näyttänyt aivan samalta kuin ovella käynyt jauhelihakauppias. Silloin Katja muisti, mitä entisestä asukkaasta kerrottiin: Tämä oli ollut prostituoitu, joka oli myynyt omaa ruumistaan!

Suksiboksi

Ylläs-hotellin pihassa katselen saapuvia autoja. Aurinko on jo laskenut, mutta lumi heijastaa valoa ja minulla on erinomainen hämäränäkö, joten voin etsiä haluamaani. Lopulta näen auton, joka täyttää molemmat vaatimukseni: Autosta astuu ulos tyttöporukka, ja auton katolla on suksiboksi. Painan auton rekisterinumeron mieleeni: KHR-472.

Tytöt astuvat baariin ja seuraan heitä. Kun tytöt ovat hakeneet juomansa, istuudun heidän pöytäänsä. Juttu luistaa, ja loppuyöstä tytöt pyytävät minut jatkoille hotellihuoneeseensa.

Huoneessa lumoan tytöt charmillani ja yksi tyttö kerrallaan upotan terävät kulmahampaani heidän kauloihinsa. Neljä tyttöä, se tietää minulle juhla-ateriaa.

Aterioituani ei ole enää kauaa auringonnousuun. Hiippailen tyttöjen autolle, avaan suksiboksin ja nousen sinne nukkumaan.

Lonkerot

Miksikö olen täällä? Olen lukenut tekstejä, nähnyt kuvia ja katsellut videoita, jotka ovat enemmän kuin ihmisjärki kestää.

Kaikki alkoi viattomasti, kun tykkäsin Facebookissa uutisesta, jossa kerrottiin merimiehen nähneen merestä nousevan valtavat lonkerot. Kun Facebookissa lukee tekstin tai erityisesti tykkää siitä, Facebook alkaa näyttää lisää samankaltaista sisältöä.

Feediini ilmestyi sokeita demoniruhtinaita, Uuden Englannin kultteja ja lonkeroita. Videoissa hirvittävät lonkerot kiemurtelivat. Kuin hulluna hakkasin tykkää-nappia jokaisen kohdalla. Lopulta Facebookini oli kuplassa. Päivityksiä ystävien arkisista edesottamuksista ei enää ollut. Oli vain ihmisen ja hirviön sekasikiöitä, julmia kosmisia voimia ja lonkeroita.

Arvon psykiatri, ette voi kuvitella, millaista on katsoa lonkerovideoita tunnista toiseen. Vähemmästäkin sekoaa.

Massamarkkinointia

''Ei meidän tarvinnutkaan käydä paranormaalissa kirjakaupassa, kun Walmartista löytyi Ouija-lauta, ja vielä paljon halvemmalla.''

''Katsotaanpa… Hasbron lauta… Nämä suurten lelujättien laudat on pelkkiä leluja. En edes tiedä, saako tällä yhteyden henkiin.''

Joanne oli käskenyt serkkujaan Karenia ja Ellietä ostamaan Ouija-laudan, ja nämä olivat ostaneet massatuotantolaudan. Spiritismisessiota kuitenkin päätettiin yrittää.

''No niin, nyt voitte yrittää kysyä hengeltä jotain.''

''Hi, hi, hi… Kuinka pitkä kyrpä meidän koulun rehtorilla on?''

Lasi pomppasi pois tyttöjen sormien alta ja alkoi valita kirjaimia.

M. C. D… ''McDonaldsilla BigMac vain 2.99'', hengen viesti kuului.

''Nyt IPadit huimassa alennuksessa'', lasi valitsi seuraavaksi.

''Olisihan se pitänyt arvata'', Joanne huokaisi.

Kohtalokas video

''Pliis, älä katso sitä'', sanoin.

''Ei mitään tapahdu. Se on vain urbaanilegenda'', kaveri vastasi.

''Entä jos sittenkin jotain tapahtuu?''

''Älä hölmöile. Katson sen tänä iltana.''

Olimme kuulleet netistä löytyvästä videosta, jonka jokainen katsoja kuoli välittömästi katsottuaan sen. Seuraavana aamuna kaverini löytyikin kuolleena ja muumioituneena tietokoneensa äärestä.

Olin kuitenkin utelias videon sisällön suhteen, ja tulin maininneeksi asiasta antiikkikauppiasystävälleni.

''Minulla on hollantilaisen linssinhiojamestarin 1800-luvulla tekemä pince-nez, joka suojaa magiaa vastaan.''

Kun kysyin, mikä on pince-nez, ystäväni toi sangattomat, nenälle puristuvat silmälasit. Olin jossain historiallisessa elokuvassa nähnyt sellaiset moralistitantan nenällä.

Pince-nez nenälläni avasin tietokoneeni ja aloin katsomaan videota. Olisihan se pitänyt arvata. Lapsipornoa.

Seinät

''Näillä vanhoilla taloilla on jokaisella oma luonne'', Arto sanoi Lauralle. ''Tämä ei ole mikään persoonaton 60-luvun betonibunkkeri.''

Arto ja Laura olivat nuoripari, joka oli ostanut vanhan rintamamiestalon ja purkanut muuttokuorman.

* * *

Arto oli töissä ja Laura suihkussa. Yhtäkkiä Laurasta alkoi tuntua kuin joku katselisi häntä. Laura katsoi ympärinsä, eikä ketään näkynyt. Tunne kuitenkin häiritsi Lauraa, koska Arto oli ainoa ihminen, joka oli nähnyt hänet alasti aikuisiällä. Laura ei häveliäisyyttään ollut käynyt edes uimahallin saunassa. Laura suihkutteli nopeasti shampoon pois ja pukeutui.

Iltapäivällä naapurin mummeli toi mustikkapiirakkaa. ''Tämän talon seinät ovat nähneet kaikenlaista. En edes viitsi mainita kaikkea, koska seinillä on korvatkin.''

Syytön

''Syyttömänä tuomittu'', Matias ajatteli jälki-istunnossa.

Koulun pihalla oli siirtolohkare, jonka päällä ei saanut kiipeillä. Luokan muut pojat Matiasta lukuunottamatta olivat välitunnilla kiipeilleet sillä, ja luokan tytöt olivat kielineet opettajalle.

Ope ei ollut uskonut, vaikka Matias oli kuinka selittänyt, että hän ei ollut kiipeillyt, ja niinpä ope jätti kaikki luokan pojat viideksitoista minuutiksi jälki-istuntoon.

Jälkkärissä Matias mietti edellisenä iltana vanhemmiltaan salaa katsomaansa kauhuelokuvaa, jossa syyttömämä teloitettu mies oli kuolemansa jälkeen palannut kostamaan tuomarille, syyttäjälle ja valamiehistölle. ''Jumala tai paholainen tai kuka oletkaan, anna open saada ansionsa mukaan'', Matias manasi mielessään.

Matkalla koulusta kotiin, kello 14:15 iltapäivällä, opettaja juuttui viideksitoista minuutiksi liikenneruuhkaan.

Pissakeiju

''Nyt kaikki lapset käy vessassa. Parempi virtsa väärää kuin vaaksa vaaraa.''

Auto starttasi, ja Kuopio jäi taakse. Heti Kallan silloilla nuorimmainen huusi: ''Mua pissattaa.''

''Juurihan kotona käytiin pissalla. Eihän me olla ajettu kuin vartti.''

''Alko uudestaan pissattamaan.''

''Nyt saat kyllä pidätellä.''

''Ihan kohta tulee housuun.''

Ei auttanut kuin pysähtyä huoltoasemalle. ''Kaikki lapset käy vessassa niin ei tarvitse pysähtyä uudestaan.''

''Ei tullu yhtään tippaa.''

Matka jatkui samoissa merkeissä. Varttitunnin välein jotakuta lapsista alkoi pissattamaan ja piti pysähtyä.

Kerran oltiin pysähdytty puskan viereen, ja isä meni katsomaan, mitä lapset puskassa puuhasivat. Siellä pieni siivekäs naishahmo tarjoili lapsille isosta pullosta sinistä kuplivaa juomaa.

Kuolinkello

Eräänä aamuna kotisairaanhoidon täti löysi Alma-mummun kuolleena vuoteestaan. Herätyskellio hälytti vieläkin; Alma-mummu oli kuollut nukkuessaan. Tarkka kuolinsyy ei koskaan selvinnyt, mutta siihen ei kiinnitetty huomiota. Alma-mummu oli niin vanha, että kuolema oli ollut vääjäämättä edessä.

Perintöä alettiin jakamaan. Rahat, parikymmentä tuhatta, jaettiin lasten kesken. Irtaimistosta kukin suvun jäsen sai ottaa haluamansa. Silja-serkku otti herätyskellon. Silja oli täysillä retrovillityksessä mukana, ja kellon 60-lukulainen funkkismuotokieli puhutteli häntä. Punaista muovia, ja isot numerot fontilla, jollaista ei enää nykyään käytetä.

Seuraavana aamuna Silja ei ilmestynyt töihin. Kun hän ei vastannut puhelimeenkaan, hänen miesystävänsä kävi katsomassa Siljan asunnosta. Silja makasi kuolleena vuoteessaan. Herätyskello hälytti vieläkin.

Neilikat

Hanne oli sairaalassa. Hän oli ajanut autoa ja ollut onnettomuudessa, jossa hänen avokkinsakin oli kuollut. Hanne ei ollut enää hengenvaarassa, mutta kotiutuminen oli usean viikon päässä.

Yllättäen avokin eksä tuli vierailulle. Hanne tiesi tällä olevan tunteita kuollutta avokkia kohtaan, ja hän oli siksi yllättynyt tämän ystävällisyydestä. Energiakristallijutut tosin hiukan häiritsivät, mutta eksä nyt oli sellainen. Toi vieläpä kimpun punaisia neilikoita.

Parin päivän päästä neilikat alkoivat nuupahtaa, ja Hannen vointi huononi. Lääkärit olivat ymmällään, kun mikään lääketieteellinen syy ei selittänyt voinnin huononemista. Siitä huolimatta Hanne ei jaksanut olla hereillä kuin lyhyitä pätkiä.

Parin päivän päästä neilikat kuolivat, ja niin kuoli Hannekin.

Aikataulu

6:00 Aamujumalanpalvelus
7:00 Aamiainen
7:30 Työtä
12:00 Lounas
13:00 Päiväjumalanpalvelus
15:00 Työtä
19:00 Päivällinen
20:00 Iltajumalanpalvelus
21:00 Yksityistä Raamatunlukua
23:00 Nukkumaan

Veli Johannes oli noudattanut samaa aikataulua jo 20 vuotta. Se oli hänen sääntökuntansa tapa palvella Jumalaa. Sääntökunnan mukaan tiukka kuri aikatauluineen ja monotoninen elämä vei noudattajansa lähemmäs Jumalaa. Jo seitsemänsadan vuoden ajan munkit Johanneksen sääntökunnassa olivat noudattaneet samaa aikataulua, tunnista toiseen, päivästä toiseen, vuodesta toiseen, vuosisadasta toiseen.

* * *

Belsebub katsoi Johannesta mielissään. Aikataulun muodostama numerosarja, 6773012131519202123, oli Belsebubin syntymävuosi epäpyhän kalenterin mukaan. Sen toistaminen yhä uudestaan…

* * *

Niin Johannes uskoi palvelevansa aikataulun noudattamisellaan Jumalaa, mutta maailmassa Belsebub sai yhä enemmän valtaa.

Rainanetiikkaa

Kerran menin päähänpistosta L. Ron Hupparin säätiön persoonallisuustestiin. Samana iltana luokseni tuli kaksi miestä, jotka sanoivat, että maksamalla viisisataa saisin yliluonnollisen kyvyn. En uskonut yliluonnolliseen, mutta miehet olivat taitavia puhujia, ja kolmen tunnin suostuttelun jälkeen laitoin luottokorttini heidän höyläyslaitteeseensa. Miesten lähdettyä minua alkoi pierettää, ja huomasin osaavani pierrä Porilaisten marssin.

Seuraavana iltana miehet tulivat taas ja lupasivat tonnista uuden yliluonnollisen kyvyn. Ajattelin saavani tällä kertaa jotain hyödyllisempää, mutta sain vain röntgenkatseen, jolla pystyi katselemaan naisten vaatteiden läpi.

Sama toistui illasta toiseen. Lopulta luottokorttini kolmenkymmenentuhannen limitti oli tullut täyteen, ja tajusin, että vastineeksi velastani olin saanut vain kasan hyödyttömiä yliluonnollisia kykyjä.

Dyykkari

''Et sitten jäänyt kiinni'', Pasi sanoi.

''En, ja sain kolmen päivän ruuat'', Sami vastasi.

Sami oli saapunut dyykkausreissulta. Kauppojen roskiksista sai ilmaiseksi parasta ennen -päiväyksen ohittanutta ruokaa, joka Samin mielestä oli täysin syömäkelpoista. Sami laittoi vastadyykatuista aineksista lihapullataikinan ja huomasi, että täytyy käydä vessassa.

''Pistä vessan ovi kiinni, kun olet paskalla'', Pasi huusi.

Oli kuitenkin liian myöhäistä. Päiväyksen ohittaneella ravinnolla eläneet suolistobakteerit olivat jo leijailleet kulhoon, jossa oli päiväkysen ohittanutta jauhelihaa, kananmunia ja korppujauhoja. Tapahtui monimutkaisia biokemiallisia reaktoita. Yhtäkkiä olio sai tietoisuuden. Se vaani kärsivällisesti kulhossa.

Olio näki kulhon yläpuolella oranssin tukan kehystämät kasvot. Silloin olio avasi kitansa ja hyppäsi.

Vuokralainen

''Hei, olen Marjatta. Oletko juuri muuttanut taloon?'' Marjatta kysyi kerrostalon uudelta kasvolta.

''Kyllä. Olen Sebastian. Muutin kolmanteen kerrokseen.''

''Omistatko asunnon, vai asutko vuokralla?''

''Vuokralla.''

Marjatta kauhistui. Ennen kaikki talon asukkaat olivat omistaneet asuntonsa, mutta nyt taloon oli muuttanut vuokralainen! Huhumylly talossa lähti heti liikkeelle, ja kohta kaikki tiesivät: ''Joku asuu taloyhtiössä vuokralla!''

Epäluuloon olikin aihetta. Sebastian oli nimittäin okkultisti, ja illalla hän asunnossaan teippasi lattiaan suuren pentagrammin ja avasi Mustan Raamatun. Sebastian alkoi lukea loitsua. ''Abriel, Fibriel, Zada, Zaday, Zarabo…''

Loitsun vaikutuksesta huoneeseen putkahti pieniä demoneja, ja ne alkoivat pitää hirvittävää älämölöä. Kello 22:30, puoli tuntia taloyhtiön hiljaisuuden alkamisen jälkeen.

HealthPro

Onko teille koskaan käynyt niin, että olette ihastunut johonkin ruokakaupan tuotteeseen ja alkaneet ostamaan sitä säännöllisesti, ja sitten olette kuulleet, että sen valmistus lopetetaan? Se johtuu siitä, että tuotteen valmistus lopetetaan, jos tuote on liian hyvä.

Minä sairastuin syöpään, ja aloin syödä terveysvaikutteista HealthPro -jogurttia, jonka luvattiin kohentavan oloa. Lääkärin mukaan minulla piti olla syövän takia väsymystä ja särkyjä, mutta oloni oli loistava. Syöpäni eteni terminaalivaiheeseen, mutta HealthPron ansiosta en huomannut mitään oireita.

Sitten lääkäri julisti minut kliinisesti kuolleeksi, mutta yhä heiluin pystyssä, elävänä kuolleena.

Eilen HealthProta ei ollut enää kaupan hyllyssä, ja myyjä sanoi, että sen valmistus on lopetettu.

Suomalainen moottorisahamurhaaja

Ympäri Kuopiota alkoi löytyä ruumiita, jotka oli tapettu ja silvottu moottorisahalla. Kädet ja jalat oli irroitettu ruumista, ja sisäelimet oli vedetty tohjoksi. Ruumiit makasivat verilammikoissa, ja lähiseudun asukkaat puhuivat moottorisahan äänestä. Uusi ruumis löytyi joka keskiviikko.

Rikosetsivä Holopainen tutki tapausta. Hän löysi murhapaikoista säännönmukaisuuden ja osasi olla seuraavana keskiviikkona joukkonsa kanssa kytiksellä Snellmanin puistossa. Odotettu moottorisahan pärinä alkoikin kuulumaan, ja moottorisahamurhaaja saatiin kiinni verekseltään, tuoreen ruumiin äärestä.

Holopainen kävi todistamassa oikeudessa, muttei ollut paikalla tuomion julistamissesseiossa.

Viikko tuomion julistamisen jälkeen löytyi uusi moottorisahalla tapettu ruumis. Holopainen epäili copycatia tai savolaisittain kopukattia, mutta tuli katsoneeksi tiedot tuomiosta: Moottorisahamurhaaja oli selvinnyt ehdollisella!

Raskaustesti

Otan raskaustestin pakkauksestaan ja katson käyttöohjeet. Yksi viiva tarkoittaa, ettei ole raskaana ja kaksi viivaa tarkoittaa raskautta. Raskaustestin voi tehdä heti, kun kuukautiset ovat myöhässä. Check!

Lasken housuni ja istun pöntölle. Toivottavasti en ole raskaana. Ainoa isäkandidaatti on se sekopää, jonka tapasin baarissa. Höpötti koko illan antikristuksen syntymästä ja saatanasta. Ei olisi pitänyt lähteä sen mukaan, mutta humalassa tulee hölmöiltyä. En halua lapseni kasvavan saatananpalvojaksi. Kuinkahan tyypin saisi pois lapsen elämästä? Tai ehkä en ole raskaana. Voivathan kuukautiset jäädä muutenkin välistä.

Pissaan tikulle. Yksi viiva tarkoittaa, ettei ole raskaana, ja kaksi viivaa tarkoittaa raskautta. Katson tulosta. Siinä näkyy kolme kuutosta.

Kuka siellä?

Hannele halusi kokeilla spiritismi-istuntoa, mutta hänen kaverinsa eivät olleet kiinnostuneita. Niinpä Hannele päätti kokeilla yksin. Hän otti palan leivinpaperia ja kirjoitti sille kaikki aakkoset sekä sanat 'kyllä' ja 'ei', kaikki niin kauaksi toisistaan, ettei syntyisi epäselvyyttä, minkä kirjaimen tai sanan päällä lasi oli.

Hannele sulki valot, sytytti kynttiloitä sekä laittoi juomalasin ylösalaisin leivinpaperille. Sitten hän sanoi seitsemän kertaa 'totuus'. Hän oli kuullut, että kun näin sanoi, henget eivät voisi valehdella.

Sitten Hannele esitti kysymyksen: ''Henget, oletteko siellä?'' Ennen kuin Hannele ehti laittaa sormensa lasin päälle, lasi liikkui itsestään sanan 'ei' kohdalle.

Hannelelle heräsi kysymys: Kuka siellä oli jos ei henget?

Keski-ikäiset

''Minä mikään insinööri ole'', Pentti julisti. ''Minä olen diplomi-insinööri!''

''Älähän nyt'', Markku sanoi. ''On täällä muillakin urat ja perheet.''

Joukko keski-ikäisiä oli kokoontunut mökille juhlimaan. Kaikki olivat jo ympäripäissään. Tiina vokotteli kaikkia miehiä, vaikka hänellä oli omakin aviomies ja kaksi lasta. Lopulta Markku suostui, ja he menivät rantasaunalle panemaan.

Rantasaunalla lonkerohirviö iski ja teurasti Tiinan ja Markun. Sitten lonkerohirviö meni mökille ja teurasti loput porukasta. Lattia oli täynnänsä irtopäitä.

* * *

Lonkerohirviö katsoi aiheuttamaansa tuhoa. Kun oli ura pikkubyrokraattina ja perhe, niin harvemmin oli aikaa huvitella alempien lajien kustannuksella. Kun avaruusaluksen haaksirikko oli antanut siihen mahdollisuuden, tilaisuudesta piti ottaa kaikki ilo irti.

Tsaikka

''Onpa hieno legotalo'', Marja sanoi.

''Me rakennettiin se Tsaikan kanssa'', Lumivarpu sanoi.

Marja ajatteli tyttärensä legokykyjen parantuneen. Hän oli vasta viisivuotias, mutta eri väriset palat eivät olleet kirjavasti sekaisin, vaan sokkeli oli punainen ja loput talosta keltaista.

''Kukas se Tsaikka on?''

''Se on mun mielikuvituskaveri.''

Legoista tulikin Lumivarpun lempilelu. Joka ilta hän rakenteli Tsaikan kanssa. Rakennuksista tuli yhä mielikuvituksellisempia.

* * *

Yhtenä aamuna puoli yhdeksältä, Lumivarpun legoillessa, ovikello soi. Marja meni avaamaan, ja ovella oli vanhanaikaisesti pukeutunut nainen. Kellohame ja vartalonmyötäinen takki, joka päättyi pystykaulukseen. Kaula-aukosta pilkotti röyhelöpaita, ja vaatteiden alla oli varmasti korsetti.

''Onko Tsaikka vielä siellä? Hänen nukkumaanmenoaikansa on kahdeksalta.''

Omen A

Maria, kymmenlapsisen lestadiolaisperheen äiti meni monista synnytyksistä ja järjettömästä kotityömäärästä lopenuupuneena vessaan. Vessan peilissä näkyi vieraan naisen kasvot, jotka sanoivat ''Ridge, etkö rakastakaan minua?'' Maria ajatteli näkevänsä uupumuksen takia harhoja, toimitti asiansa eikä kiinnittänyt kasvoihin huomiota.

Sama toistui yhä uudelleen. Peileissä näkyi Kauniit ja Rohkeat. Sarja oli Marialle vieras, mutta nopeasti hän tajusi ilmestyksensä tv-lähetyksiksi. Ennen pitkää Maria tajusi, että näkyjä näkyi vain silloin, kun Simeoni, hänen viisivuotias poikansa oli lähistöllä.

Kerran Maria meni lastenhuoneeseen ja näki Simeonin tuijottavan naama peilissä Paavo Pesusientä. Marian kirkaistessa Simeoni kääntyi ja paljasti keltaiset silmänsä, joiden pupillit olivat viirut. Silloin Maria tajusi kasvattavansa Antikristusta!

Riivattu

Paavon tytär oli kuin raivokohtauksen saanut. Tavarat lentelivät itsestään hänen ympärillään, tytär käveli rapukävelyä ja höpötti omituista siansaksaa. Paavo päätteli, että tytär on demonin riivaama. Niinpä Paavo sitoi tyttären sänkyynsä ja kutsui manaajan katolisesta seurakunnasta. Paavo ei ollut katolilainen, mutta katolilaiset olivat ainoita, joilla oli manaaja Suomessa.

Manaaja saapui ja aloitti roomalaisen riitin, pirskotti vihkivettä ja luki riitin kaavaa. Se ei tuntunut tehoavan. Sitten tytär alkoi höpöttämään siansaksaansa.

Manaaja kuunteli aikansa ja sanoi: ''Tuo ei ole latinaa takaperin. Tuo on kielilläpuhumista takaperin.''

Manaaja jatkoi: ''Ei voi auttaa teitä. Tuo ei ole katolilainen demoni vaan helluntailainen demoni. Sen häätämiseen tarvitaan helluntaipappi.''

Manaaja

Okkultisti Krokforsin oveen kolkutettiin, ja hän avasi. Kaksi kolmetoistavuotiasta jonnea piti käsivarsista kiinni kolmatta, joka murisi ja pyristeli vastaan.

''Henkassa on manaaja'', toinen taluttajista sanoi.

''Tarkoitatte varmaan, että hänessä on riivaaja'', Krokfors sanoi. ''Manaaja on se pappi, joka ajaa riivaajia pois. Kuinka riivaaja siirtyi häneen?''

''No kun me kokeiltiin yhtä loitsua Mustasta Raamatusta. Sit salamoi, ja manaaja otti Henkan valtaansa.''

''Tarkoitatte siis riivaaja. Tuokaa hänet sisään.''

Krokfors laittoi Henkan lattiaan piirretyn totuuskehän sisään ja kysyi: ''Riivaaja, kuka olet?''

''Olen Isä Krystowiczin haamu. Eläessäni ajoin riivaajia pois ihmisistä, ja nyt osat ovat vaihtuneet.''

Niin Krokfors joutui myöntämään, että Henkassa oli manaaja.

Polyamorikko

Seija: Spiritisti Seija Laitinen puhelimessa.

Nella: Nella Pekkarinen täällä, päivää. Muutin juuri kahden mieheni kanssa vanhaan kartanoon, ja tässä kartanossa kummittelee succubus.

Seija: Hetkinen! Te sanoitte kahden miehen kanssa.

Nella: Kyllä. Olen polyamorisessa suhteessa Kasperin ja Holgerin kanssa. Rakastan kumpaakin tasapuolisesti.

Seija: Sanoitte, että kartanossanne kummittelee succubus. Kuinka se ilmenee?

Nella: Olen vuoroöinä miesteni kanssa, ettei kumpikaan jäisi vähemmälle. Niinä öinä, joina olen Holgerin kanssa, succubus vierailee Kasperin luona. Se aiheuttaa kitkaa suhteeseen.

Seija: Niin. Succubuksen käynnit voivat tosiaan aiheuttaa mustasukkaisuutta. Te siis haluaisitte minun häätävän succubuksen?

Nella: Ei… Voisitteko te tehdä jotain, että succubus vierailisi tasapuolisesti kummankin mieheni luona?

Hopeinen Puolikuu

Lars puki ylleen vihkimyskaavun ja silmät peittävän maskin. Hän saisi Hopeinen Puolikuu -salaseuran viidennen asteen vihkimyksen. Siinä hänen oli vihdoin luvattu saavan maagisia kykyjä.

Lars oli liittynyt salaseuraan paljastaakseen sen humpuukiksi. Hän oli kahlannut neljä astetta läpi, opetellut heprealaisten aakkosten mystiset merkitykset ja tarot-symboliikkaa. Meditaatioharjoituksetkin hän oli pitkästynyt läpi, vaikkei hän kehonsa energioita ollutkaan yrittänyt siirtää milloin mihinkin ruumiinosaan. Hän ei energioihin uskonut.

Lars talutettiin näyttämölle. Seuraveljet messusivat gregoriaanista laulua. Lars poisti maskin silmiltään käskystä. Kirkkaus sokaisi hänet, ja hän tunsi energiaa virtaavan kehoonsa, niin paljon, ettei hän hallinnut sitä. Tuskissaan hän tuupertui maahan. Meditaatioharjoitukset olisi sittenkin kannattanut ottaa vakavasti.

Ergo sum

Markku Thegouroux googletti nimellään. ''346 hittiä'', Markku ajatteli ylpeänä. Kunniamainintoja tv-mainoksista, jotka Markku oli käsikirjoittanut, mainostoimiston kotisivut, minigolfturnausten tuloksia, Uuden Suomen blogi, sekä keskustelupalstoja, joille Markku oli kirjoittanut nimellään.

Markku meni keskustelupalstalle, ja näki omaan talousliberaaliin postaukseensa tulleen väheksyvän vasemmistolaisen vastauksen.

''Saatanan punikkipelle, kuka sinä luulet olevasi?'' Markus vastasi tulistuneena. Hetken päästä tuli vastaus: ''Kohta sua ei enää ole.''

''Ajattelen, siis olen'', Markku ajatteli ja haki vahvistusta googlesta. Markun nimellä tuli enää 203 hittiä. Markku kokeili kauhuissaan uudestaan. Nyt enää 75. Kauhuissaan Markku lähti spämmäämään keskustelupalstoja uusien google-hittien toivossa.

Kuitenkin hetken päästä Markun nimellä tuli 0 osumaa. Markku lakkasi olemasta.

Tykytyky

Hei, veroviraston väki, ja tervetuloa tänne Riistavedelle. Minä olen henkiparantaja Janne Eraskainen ja vedän teille tämän tyky-päivän. Aloitetaan sellaisella harjoituksella, jossa minä lähetän teille kaikille positiivista energiaa.

Sulkekaa silmänne… hyvä. Nyt ajatelkaa iloisia ajatuksia, vaikka sitä, kun olitte lapsena mummolassa ja aurinko paistoi. Tai sitten sitä, kun olette juuri iskeneet hemaisevan blondin baarissa. Naiset voi ajatella sitä, kun olette iskeneet baarissa salskean uroksen. Minä lähetän nyt teille energiaa… näin.

Ja jatkatte sen auringonpaisteen ajattelua. Täältä sitä positiivista energiaa tulee että viuh vaan… Ja lisää universumin puhdasta energiaa…

Tuota… sori, kaverit. Mulla taisi tapahtua pieni fiba. Taisin juuri kutsua demonin paikalle.

Palovaroitin

Makaan lattialla enkä pääse ylös. Palovaroittimen ujellus tekee minut hulluksi. Onneksi naapurit tulevat varmaan kohta kyselemään, missä palaa.

Olin löytänyt nettisivuston, jossa kerrottiin, kuinka demoneja kutsutaan. Huvikseni kokeilin lausua sivustolla olleen loitsun. No, demoni ilmestyi rikinkatkuisessa savupilvessä.

Happamana demoni kyseli, mitä asiaa minulla on. Kun sanoin, ettei minulla ole asiaa, olin vain kokeillut loitsua, demoni hermostui. Häntä oli häiritty turhaan. Demoni sanoi, että minua kohtaisi onnettomuus ja hävisi rikinkatkuiseen savupilveen.

Sitten palovaroitin rupesi soimaan. Rikinkatkuiset savupilvet olivat laukaisseet sen. Otin tuolin sammuttaakseni palovaroittimen. Kun olin kiipeämässä tuolille, kaaduin ja satutin selkäni.

Toivottavasti tämä on se luvattu onnettomuus, tästä nimittäin selvitään.

Vaelluksella

Klaus oli vaelluksella Lapissa. Hän kulki autiotuvalta autiotuvalle nauttien ruskaisesta luonnonsta. Yhtäkkiä hänen seuraansa liittyi toinen vaeltaja. Tällä vaeltajalla oli vanhanaikainen putkirinkka ja hyväkuntoiset vaatteet, jotka eivät olleet uusinta vaellusmuotia.

Klaus kulki eteenpäin ja jutteli uuden kumppaninsa kanssa vaellusreiteistä, Lapin luonnosta ja sen sellaisesta. Tunnin yhteisen taipaleen jälkeen kumppani hävisi kuin tuhka tuuleen. Klaus huhuili häntä aikansa, mutta kun vastausta ei kuulunut, Klaus ajatteli tämän menneen omia teitään.

Klaus saapui yöpaikkaansa, autiotuvalle. Seinällä oli lehtileike läheisen autiotuvan tulipalosta. Leikkeessä oli myös kuva palossa kuolleesta miehestä. Klaus tunnisti kuvan miehen äskeiseksi kumppanikseen. Silloin hän tajusi, että hän oli kohdannut vaeltavan aaveen.

Ihan päätön ratsumies

Eräs pieni kylä oli pelon vallassa. Joka yö kylän poikki ratsasti mustapukuinen hahmo mustalla hevosella. Peloissaan kyläläiset kuuntelivat yöt kavionkopsetta mökeissään. Puhuttiin, että ratsastaja oli päätön ratsumies.

Kylän miehet päättivät tehdä asialle jotain. He virittivät teräsvaijerin sen polun yli, jota ratsumiehellä oli tapana kulkea ja menivät seuraavana yönä polun lähelle kytikselle.

Yöllä ratsumies ratsasti polkua pitkin. Ratsumies tuli vaijerin kohdalle, ja hevonen kompastui siihen kaatuen. Ratsumies putosi hevosen selästä.

Kun kylän miehet ottivat ratsumiehen kiinni, tämä työnsi peukalot korviinsa, kielen ulos suustaan ja heilutteli kämmeniään. Sitten ratsumies teki hullunkurisia ilmeitä. Silloin kylän miehet tajusivat, että kyseessä oli ihan päätön ratsumies.

Positiivinen

Markku oli keskiyöllä iltakävelyllä, kun kalpea, viittaan pukeutunut hahmo laskeutui ilmasta hänen eteensä. Hahmo paljasti pitkät, terävät kulmahampaansa ja upotti ne Markun kaulaan. Markku oli kauhuissaan eikä osannut reagoida.

Vampyyri imi verta aikansa ja lensi sen jälkeen pois. Markku retkahti verenhukan myötä maahan. Vampyyri ei ollut imenyt Markkua kuiviin, joten tämä ei kuollut tai muuttunut epäkuolleeksi.

Vähitellen Markku sai ajatuksensa ja kehonsa kontrolliin. ''Huh!'' Markku ajatteli. ''Selvittiinpä siitä hengissä.'' Markku lähti hoippumaan kotia kohti.

Vampyyrin edellinen uhri oli kuitenkin ollut HIV-positiivinen, ja HI-virus oli vampyyrin hampaiden kautta tarttunut Markkuun. Ja HIV-tartunnastahan ei koskaan pääse eroon, kun sellaisen on kerran saanut.

Niuvasta karannut

Komisaario Partanen iskuryhmineen teki rynnäkön Niuvasta karanneen kotiin. He tapasivat Niuvasta karanneen valmistamassa liha-perunakukkoa. Oekeet immeiset tietävätkin, mutta muille kerrottakoon, että liha-perunakukko on muuten samanlainen kuin kalakukko, mutta kalan tilalla on lihaa ja perunaa.

Ympäri Kuopiota oli löytynyt kuristettuja ruumiita, ja Niuvasta karannutta epäiltiin syylliseksi. Jokaisen uhrin reidestä oli viety pala lihasta.

Kun Niuvasta karannutta laitettiin rautoihin, Partanen tajusi. että liha-perunakukon lihanpalat olivat saman mallisia kuin uhrien reidestä irroitetut palat. Niuvasta karannut oli siis tehnyt liha-perunakukkoa, jonka jokainen lihapala oli eri ihmisestä.

''Tuo tyyppihän on kuin Niuvasta karannut!'' Partanen huudahti.

Partasen kakkosmies katsoi Partasta ja sanoi: ''Se ON Niuvasta karannut.''

Viides kerros

Helsingin yliopiston Exactum-rakennuksen viidennestä kerroksesta kuului jatkuvasti hirveä kolina ja pauke. Omat työtilani olivat neljännessä kerroksessa, matematiikan laitoksella, ja melulta oli lähes mahdotonta keskittyä työskentelyyn. Kukaan ei oikein tuntunut tietävän, mitä viidennessä kerroksessa tapahtui. Jotain teologisen tiedekunnan tiloja siellä sanottiin olevan.

Hissillä viidenteen kerrokseen pääsi vain avaimella, ja neljännessä kerroksessa oli viidenteen kerrokseen vievän portaikon edessä lukittu rautaportti. Aika-ajoin viidenteen kerrokseen kuitenkin meni avaimilla teologianopiskelijoita.

Kerran kiipesin palotikkaita katsomaan, mitä viidennessä kerroksessa tapahtui. Näin ikkunasta ampumaradan. Opiskelijat ampuivat pistooleilla sarvipäisiä siluetteja, ja hommaa johti vanhempi papinpukuinen mies. Tuuletusikkuna oli auki, ja kuulin papinpukuisen sanat: ''Opetelkaa ampumaan hyvin. Demonit ovat sitkeitä.''

Kusihätä

Kusihätä yltyi yltymistään. Silti Markku ei voinut mennä vessaan. Pidäteltävä oli, vaikka se olikin yhtä tuskaa.

Markku oli muuttanut uuteen asuntoon ja löytänyt kellarikomerosta pulloja, joissa luki ''Taikajuomaa''. Markku oli maistanut yhdestä, ja kun se oli maistunut niin hyvältä, Markku oli juonut koko litran pullon. Sitten oli ilmestynyt menninkäinen, joka oli sanonut, että nyt Markku kusisi ektoplasmaa. Ektoplasmasta syntyisi haamu, joka tappaisi Markun.

Kusihätä oli sietämätön. Markku oli pidätellyt kuusi tuntia. Oli kuin rakko olisi ollut räjähtämäisillään. Sitten housuun lirahti tippa. Vaistomaisesti Markku antoi mennä ja lorotteli housuunsa. Se tuntui autuaalliselta.

Housujen märistä kohdista alkoi nousta höyryä, joka kerääntyi hahmoksi…

Suksi vittuun

Mervi katsoi potilasta, joka makasi lepositeissä.

''Mitenkäs täällä on jakseltu?'' Mervi kysyi.

''Huorrra!'' potilas sähisi Merville. ''Vie se paskainen pillusi pois täältä.''

Mervi oli lähihoitaja Kuopion psykiatriakeskuksessa. Kaupungissa oli menossa varsinainen demoniepidemia. Psykiatriakeskuksen vuodepaikat olivat täynnä riivattuja.

''Entä jos kutsuttaisiin manaaja käymään?'' Mervi kysyi potilaalta. ''Helpottuisi sinunkin olosi, kun ei tarvitsisi olla koko ajan lepositeissä.''

''Ei mitään manaajia'', potilas sähisi. ''Ei mitään surkeita pappeja.''

''Entä jos sittenkin?'' Mervi jatkoi.

''Suksi vittuun ehdotuksinesi!'' potilas sähisi.

Ei voinut mitään. Uskonnonvapaus koski riivattujakin, ja jos he ilmaisivat kieltäytyvänsä uskonnollisesta manausrituaalista, heidän tahtoaan oli kunnioitettava. Siitäkin huolimatta, että käytännössä demoni teki päätökset riivatun puolesta.

Kaikki joutsenet ovat valkoisia

''Mustat joutsenet tietävät kuolemaa'', tivolin ennustajaeukko sanoi filosofianopiskelija Ilkalle. ''Kuolet, jos näet mustan joutsenen.''

''Onneksi mustia joutsenia ei taida olla olemassakaan'', Ilkka ajatteli.

Ennustus jäi kuitenkin kaivertamaan Ilkan mieltä. Rauhoittaakseen hermojaan hän kävi havainnoimassa eri joutsenlampia. Helpotuksekseen hän näki aina pelkästään valkoisia joutsenia. Lopulta Ilkka alkoi uskoa, ettei mustia joutsenia ole olemassakaan.

Aikaa myöten Ilkasta tuli filosofian professori. Hän käytti luennoillaan joutsenia esimerkkinä opettaessaan induktiivista päättelyä. ''Kaikki havaitsemamme joutsenet ovat valkoisia'', Ilkka luennoi. ''Siitä päättelemme, että kaikki olemassaolevat joutsenet ovat valkoisia.''

Kerran Ilkka meni konferenssimatkalle Australiaan, ja konferenssin viihdeohjelmassa oli luontoretki. ''Voi ei'', Ilkka havaitsi luontoretkellä. ''Tuo joutsen on mus…''

Tuhannen viillon mies

''Tän uuden puhelimen kasvojentunnistus on kätevä'', Laura sanoi. ''Puhelimen saa auki yhdellä pyyhkäisyllä, kun esittelee pärstäänsä. En edes muista salasanaani.''

''Kasvojentunnistusta voi hämätä valokuvalla'', Jenna sanoi. ''Ole varovainen, kun kaikenlaisia hiippareita on liikenteessä. Niinkuin Tuhannen viillon mies.''

* * *

Lauran palattua kotiinsa joku kävi hänen kimppuunsa ja painoi hänet maahan. Hyökkääjä alkoi viiltelemään Lauraa veitsellä kasvoihin, käsivarsiin, jalkoihin. Tuhannen viillon mies! Tämä sarjamurhaaja tappoi uhrinsa viiltelemällä heidät kuoliaaksi. Ennen pitkää Laura oli verensä peitossa.

Laura potkaisi miestä, riistäytyi tämän otteesta ja syöksyi käsilaukulleen. Puhelin! Mutta voi! Kasvojentunnistus ei tunnistanut Lauran verisiä kasvoja. Lauran manatessa tilannetta mies syöksyi Lauran kimppuun ja viimeisteli verityönsä.

Suomen Psyko

Jari oli skitsofreenikko. Hän kykeni asumaan itsenäisesti ja hoitamaan raha-asiansa. Kotitaloustöiden tekeminen ei kuitenkaan luonnistunut. Pyykinpesu, imuroiminen ja tiskaaminen tuppasivat jäämään tekemättä.

Niinpä Jarin vanha äiti kävi viikoittain Jarin luona tekemässä kotitaloustyöt. Tunnollisesti hän pesi Jarin pyykit, imuroi ja tiskasi.

Jari kävi tapaamassa mielenterveyshoitajaa kuukausittain, ja kerran Jarin kotitaloustyöjärjestely nousi puheeksi. Hoitajan mielestä Jarin äitiä ei saanut kuormittaa noin. Hoitaja hommasikin kotisairaanhoidon käymään Jarin luona kerran viikossa tekemässä kotitaloustöitä.

Ensimmäisellä käynnillään kotisairaanhoito siivosi Jarin vaatehuonetta.

Kotisairaanhoito näytti vaatehuoneesta löytämäänsä peruukkia Jarille. ''Mitä sulla täällä on?''

Jari katsoi peruukkia kummissaan. Se näytti ihan hänen äitinsä hiuksille. Tuliko hän sittenkin toimeen itsenäisesti?

Baskeri-Villen susikoirasusi

''Löysivät tänään Pikku-Mirkun kuoliaaksi raadeltuna metsäpolulta'', sanon. ''Niin nuori, ja joutui lähtemään.''

Baskeri-Ville kohentaa päähinettään. ''Puhuvat kylillä, että se on susikoirasusi.''

''Mikä?'' kysyn.

''Susikoirasusi'', Baskeri-Ville vastaa. ''Koirasusi, jonka koiraosa on saksanpaimenkoiraa eli susikoiraa.''

Baskeri-Ville jatkaa: ''Vaikka sen minä sanon, ettei se ollut minkään maallisen pedon aikaansaannosta.''

Otan tavakseni pitää mukana kättä pidempää, kun liikun ulkona ja tarkistaa ovien lukituksen ennen nukkumaanmenoa. Turvaketjutkin laitan paikalleen. Eihän susi pääse lukon läpi, mutta turvaketju rauhoittaa mieltäni.

Eräänä yönä herään sängyssäni murinaan. Havahdun ja kurotan yövalolle. Jokin karvanen hipaisee kättäni. Saan yövalon päälle, ja näen avoimen, punaisen kidan, jota reunustavat terävät, valkoiset hampaat. Susikoirasusi!

Assburger

Marko: Tossa se on.

Jani: Joo. Sitä ei pidä sanoa ääneen.

Assburger (astuu sisään) : Mitä te katsotte?

Marko: Tää on keskiaikainen kirja demoneista. Tässä on niin voimallinen demoni, että sen nimeä ei pidä sanoa ääneen.

Assburger: Miksi ei?

Jani: Sen nimen sanominen houkuttelee sen paikalle.

Assburger: Näytä mulle!

Marko: En näytä, kun sinä kuitenkin sanoisit sen ääneen.

Assburger: En varmana sano.

Jani: Sä kuitenkin möläyttäisit sen.

Assburger: Näyttäkää!

Marko (näyttää): Katso sitten, mutta et sano sitä ääneen.

Mirva (astuu sisään): Mitä te pojat katsotte?

Assburger: Hastur-demonin nimeä ei saa sanoa ääneen, kun sen sanominen ääneen houkuttelee sen paikalle.

CRAIIIG…

Noitaliemi

Anastasia ja Greta olivat noita-akkoja. Kerran Anastasian kasvoille oli tapahtunut jotain. Iho silmien ympäriltä oli silennyt kuin nuorikon ihoksi, mutta suun ympäristö oli ryppyinen kuten aiemminkin. ''Mitäs kasvoillesi on käynyt?'' Greta kysyi.

Anastasia ryhtyi kertomaan:

''Minä äkkäsin, että suurimmat automarketit myy hyvää valikoimaa valmiskastikkeita säilykepurkeissa. Tikka Masalaa, Teriyakia ja sellaista. Pitää vain lisätä liha ja lämmittää. Eivät ne yhtä hyviä olleet kuin itsetehdyt, mutta niin vaivattomia.''

''Sitten minä äkkäsin, että jos sen valmiskastikehyllyn kiertää kolmesti vastapäivään, saapuu hyllylle, missä on valmisnoitaliemiä säilykepurkeissa. Pitää vain itse lämmittää. Minä sitten kokeilin nuorennusvalmislientä, lepakonsiivestä ja sammakonreidestä.''

''Ei se yhtä hyvää ollut kuin itsetehty.''

Letut

Olin paistamassa lettuja, kun radio herätti mielenkiintoni. ''Harjujoen keskustassa on sattunut kuolonkolari.'' Sydämeni pomppasi kurkkuuni. Rasmus! Mieheni piti juuri olla palaamassa töistä kotiin. Toivottavasti hän ei ollut joutunut onnettomuuteen.

Pelkoni hälveni, kun ulko-ovi kävi jonkun ajan päästä, ja nallekarhumainen mieheni tuli kotiin. Hän oli jotenkin kumman hiljainen. Halusi halata, muttei sanonut mitään. Letut kyllä kelpasivat hänelle. Olin paistanut sellaisia suuria lettuja, ja Rasmus pisteli varmaan kymmenen poskeensa.

Lettuaterian jälkeen Rasmus sanoi, että hänen piti mennä. En kysellyt mitään, kun hän ei määränpäätään kertonut vapaaehtoisesti. Halusi vielä halata läksiäisiksi.

Rasmuksen lähdettyä menin siistimään keittiötä, ja näin Rasmuksen tuolilla siistin pinon lettuja.

Kummitustaloton

Olette varmaan kuulleet kummitustaloista, noista goottilaisista kartanoista, joissa kuolleet kartanonherrat kummittelevat tehtyään itsemurhan epäonnisen rakkauden vuoksi.

Harvempi on kutenkaan kuullut Perasta. Pera on kummitus, joka yksin kulkee loskaisilla kaduilla etsien jotain. Kaikki ovet pysyvät suljettuina häneltä, eikä hän pääse mihinkään. Niin hän joutuu jatkamaan vaellustaan märin jaloin.

Kuollessaan Pera oli koditon alkoholisti. On sivuseikka, tuliko hänestä alkoholisti siksi, että hän oli koditon vai tuliko hänestä koditon siksi, että hän oli alkoholisti. Joka tapauksessa Pera kuoli maksakirroosiin puistonpenkillä pakkasessa juotuaan kymmenen vuotta tenua.

Ehkä jonain yönä Pera löytää kauniin pikku talon, jossa kummitella. Siihen saakka hän kulkee yksin loskaisilla kaduilla etsien.

Huonekalunurkkaus

Lähin automarkettini oli auki iltaisin yhteentoista. Kerran olin siellä viime minuuteilla, ja näin myyjien työntelevän hyllyjä syrjään. Jäin seuraamaa tilanetta liikkeen ulkopuolelle. Puoliltaöin sinne alkoi taas lappaa oudonnäköistä väkeä, minäkin uteliaisuuttai menin.

Sisällä oli aivan erilaista kuin päivällä. Ruokaosastolta sai sammakonreisiä ja lepakonsiipiä. Vaateosastolla oli velhonkaapuja ja noitien tötteröhattuja. Mustia kukkakuvioisia huiveja oli suomalaisempaa lookia kaipaaville noidille. Kirjaosastolla oli Necronomiconeja ja Mustia Raamattuja. Ektoplasmaa myytiin niin litran sankoissa kuin kymmenen litran perhepakkauksissakin.

Siinä nurkkauksessa, missä päivisin myytiin huonekaluja, oli myynnissä Frankensteinin hirviöitä. Ostin yhden. Kun kotona avasin pakkauksen, sisällä oli käsiä, jalkoja, pää, ja muita ruumiinosia. Hirviö piti itse koota.

Kummitteluvakuutus

Päätös: Talossanne ei esiinny kummittelua, joten Then-vakuutusyhtiö ei lunasta taloanne.

Saara ja Arto olivat nuoripari, joka oli ostanut talon maaseudulta asunnokseen. He olivat kaukokatseisia, ja ostaessaan taloa he olivat ottaneet kummitteluvakuutuksen Then-vakuutusyhtiöltä. Jos talossa kummittelisi, vakuutusyhtiö lunastaisi talon. Vakuutus oli maksanut tuhat euroa.

Perustelut: Kuvailemanne ihmishahmot ikkunoissa ovat vain teidän omia heijastuksianne. Teitä kohti lentävät veitset voidaan samoin selittää luonnollisesti, tuulenpuuskalla. Kuvailemanne öiset huokailuäänet johtuvat putkistoista. Se, että kaikki kellot pysähtyvät joka yö kello 12 on yksinkertaisesti mekaaninen vika kelloissa.

Saara ja Arto lukivat päätöksen ja kauhistuivat. He olivat käyttäneet kaikki rahansa talon ostoon, eikä heillä olisi varaa toiseen asuntoon.

Tilutus

Sebastian ''Ballcrusher'' Viljanen antoi sähkökitaransa laulaa. Tilulilulei. Tulilulilei. Kuudestoistaosanuotteja. Kolmaskymmeneskahdesosanuotteja. Kuudeskymmenesneljäsosanuotteja. Hän oli nopeampi kuin Yngwie Malmsteen.

Ballcrusher oli bändinsä kanssa soittamassa uudella treenikämpällä. Kämppä oli erityinen, koska legendaarinen kiljupunkkari, Smegma-Puotila, oli bändinsä kanssa harjoitellut siellä ennen kuolemaansa alkoholiin.

Yhtäkkiä sähköjen katkeaminen pysäytti tilutuksen. Pimeässä Ballcrusher etsi sulakerasian ja vaihtoi sulakkeen.

Tilulilulei, tulilulilei sähkökitarasta kantautui rumpujen ja basson säestäessä. Ballcrusher tilutti sydämensä kyllyydestä. Sitten sähköt menivät uudestaan.

Tilutus, sähköjen katkeaminen ja sulakkeenvaihto toistuivat, kunnes vaihtosulakkeita ei enää ollut.

* * *

''Ah, mikä ihana hiljaisuus'', Smegma-Puotilan haamu ajatteli. Hän ei voinut sietää hevimiesten tilutusta. Kolme sointua oli kaikki, mikä Smegma-Puotilan mielestä musiikkiin tarvittiin.

Kostaja

Hiivin kotiin kello 2 aamuyöllä. Yritän avata ja sulkea ulko-oven niin varovasti kuin mahdollista, etten vaan herättäisi Sitä. Riisun takin ja kengät. Toinen kenkä putoaa riisuessa lattialle ja kuuluu kolahdus. Toivottavasti Se ei herännyt.

Hiivin vessaan. Illan aikana juotu kalja kusettaa, ja rakkoa on tyhjennettävä. Lorottelen luonnollisesti vessanpöntön reunaa pitkin osumatta suoraan veteen. Syyn arvaattekin.

Kun tulen vessasta, kuulen keittiöstä kolinaa. Se on siis ollut hereillä koko ajan odottamassa minua. Paniikissa yritän hiippailla kohti makuuhuonetta. Sitten Se saapuu lähelleni. Sillä on nuhjuinen aamutakki, kasvot vaaleanharmaan tahnan peitossa ja silminä kurkunviipaleet. Pää on täynnä papiljotteja. Se nostaa keittiöveitsen iskuun. Kirkaisen. Kauneusnaamiokostaja!

Uutiset

Markku jakoi Ylen uutisen Facebookissa: ''Pommi räjähtänyt Sao Paulolaisessa yökerhossa.''

Markun vaimo oli kuollut kaksi vuotta aiemmin. Vaimo, Sini, oli ollut kaunis ja lempeä, ja Markku ja Sini olivat rakastaneet toisiaan syvästi. Sitten rattijuoppo oli ajanut vaimon yli tappaen tämän. Surun murtamana Markku oli lopettanut puhumisen kokonaan. Nykyään hän kommunikoi ainoastaan jakamalla uutisia Facebookissa.

Markku tunsi ahdistuksenaallon pyyhkivän ylitseen. Siniä ei enää ollut, eikä Markku saisi häntä koskaan takaisin. Kuten yleensäkin tällaisissa tilanteissa, Markku koki tarvetta ilmaista tuskaansa. Siinä samassa tsunami pyyhkäisi kaupungin olemattomiin jossain.

Eipä aikaakaan, kun Ylen sivuille ilmestyi uutinen: ''Tsunami tunonnut kaupungin Thaimaassa.'' Markku jakoi uutisen Facebookissa.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License