Syy ja seuraus

Kerran lääkäri havaitsi konstaapeli Kaarelalla tippurin. Kun asiaa selviteltiin, paljastui, että hän oli saanut sen vaimoltaan. Vaimo puolestaan oli saanut sen postimieheltä, ja postimies rouva Bergholmilta. Rouva Bergholm oli saanut sen aviomieheltään johtaja Bergholmilta, joka oli saanut sen sihteeriltään rouva Gosbergiltä. Gosberg puolestaan oli saanut tippurin aviomieheltään, joka oli saanut sen rouva Laristolta.

Kaikki nämä olivat työssäkäyviä ihmisiä, kunnollisia perheenisiä ja -äitejä, jotka vain olivat joutuneet salakavalan sairauden uhreiksi.

Kun selviteltiin, mistä rouva Laristo oli saanut sarauden, paljastui, että hän oli saanut sen Reino Väntiltä. Reino oli työtön renttu, joka oli usein nähty istumassa oluella kaupungin baarissa hiukset pesemättöminä.

Reino Väntti siis oli kaiken pahan alku ja juuri. Hänen syytään oli, että konstaapeli Kaarelalla, rouva Kaarelalla, postimiehellä, rouva Bergholmilla, johtaja Bergholmilla, rouva Gosbergillä, herra Gorbergillä ja rouva Laristolla oli tippuri.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License