Sukupuolenvaihdos

Marja heräsi kahdensadan vuoden unen jälkeen. Hänet talutettiin kokovartalopeilin luo.

''Mitä pidät uudesta kehostasi?''

Marja katsoi itseään peilistä. Pehmeäpiirteiset kasvot, pyöreät rinnat, kapea vyötärö. Nyt kaikki oli niinkuin sen pitikin olla. Täällä tulevaisuudessa ympäristö kuitenkin näytti niin… isolta.

''Et ehkä huomaa sitä, mutta olet nyt kymmenen senttiä lyhyempi.''

Ennen kryojäähän menemistä Marjalla oli ollut kaksi vaihtoehtoa. Joko elää kehossa, jonka hän koki olevan väärää sukupuolta tai aloittaa hormonihoidot ja mennä leikkaukseen. Tuohon aikaan miehiä ei oltu osattu leikata kunnolla naisiksi. Leikkaukset muuttivat pari ilmeisintä sukupuolen tunnusmerkkiä, mutta luustoa ne eivät muokanneet eivätkä antaneet kohtua. Leikkuksen jäljiltä hän ei olisi ollut nainen, vaan hirviö, friikki, joka ei olisi kunnolla kuulunut kumpaankaan sukupuoleen.

Onneksi Marja oli keksinyt ratkaisun. Syväjäädytystekniikka oltiin juuri saatu toimiman. Parantumattomasti sairaat rikkaat olivat antaneet syväjäädyttää itsensä siinä toivossa, että heidän sairauteensa keksitään tulevaisuudessa parannuskeino ja heidät herätetään sen jälkeen. Marja oli käyttänyt kaikki säästönsä, niitä huippukoodarilla riitti, ja antanut syväjäädyttää itsensä, kunnes sukupuolenvaihdos onnistuisi.

''Uudessa kehossasi on muuten sama genomi kuin vanhassakin, mutta Y-kromosomi on korvattu toisella X-kromosomilla. Aivojasi emme tietenkään pystyneet vaihtamaan. Ruiskutimme niihin kuitenkin nanobotteja, jotka parin kuukauden kuluessa korvaavat Y-kromosomit X-kromosomeilla. Huomaat persoonasi muuttuvan ehkä pikkiriikkisen, mutta säilyt kuitenkin henkisesti samana ihmisenä.''

Parin kuukauden päästä Marja olisi vimein kokonainen.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License