Huijari

Istuin täpötäydessä kahvilassa edessäni tuplaespresso. Olin juuri tullut tuttavani luota, jossa olin hävinnyt backgammonissa 500 euroa hänelle ja parille hänen kaverilleen. Pidän pelistä, mutta jos aivan rehellisiä ollaan, jään usein häviölle. Noh, oppirahat on maksettava ja toivon, että pelikokemuksen myötä opin vähitellen paremmaksi pelaajaksi.

''Onko tässä tilaa?'' Havahduin kysymykseen ja näin edessäni jakkupukuun pukeutuneen, ehkä nelikymppisen naisen. Naisen hiukset olivat nutturalla, ja kroppa näytti timmiltä. Nainen vaikutti olevan virkanainen, kaltaiseni uhkapelurin tason yläpuolella, mutta kahvila oli täynnä, joten minua vastapäätä oleva paikka, eräs ainoa vapaista, näytti kelpaavan.

Vastasin myöntävästi, ja nainen istuutui. Hän alkoi äänettömästi siemailla capuccinoaan.

''Olin äsken pelaamassa backgammonia'', sanoin. ''Kyseessä on nopilla pelattava strategiapeli. Vaikka nappuloita liikutetaan noppien määräämä askelmäärä, pelaaja saa heitettyään noppaa valita, mitä nappuloistaan liikuttaa, ja tämä päätös riittää tekemään pelistä haastavan strategiapelin. Vastustajan nappuloita voi syödä, omia nappuloita voi suojata syömiseltä, ja omista nappuloista voi rakentaa vastustajan etenemistä vaikeuttavia esteitä. Pelilauta on tällainen.'' Avasin vieressäni olevaa pikkuista salkkua, jonka sisään pelilauta oli rakennettu.

''No mitenkäs pelit menivät?'' nainen kysyi.

''Jäin 500 euroa voitolle.''

''Oletpa taitava'', nainen sanoi. ''Mä asun ihan lähellä. Entä jos mentäisi meille? Voisit opettaa mua pelaamaan. Mä muuten olen Jenni.'' Nainen tarjosi siroa kättään. Kynnet oli lakattu huolellisesti.

''Petri'', vastasin, ja kättelimme. En voinut uskoa onneani. Ajattelin, että Jennillä oli muutakin mielessä kuin backgammon.

* * *

''Entä jos pistettäisiin panosta peliin?'' ehdotin.

Olimme Jennin luona, ja olin juuri selittänyt hänelle pelin säännöt. Jenni oli kuunnellut tarkkaavisesti, sanonut sopivissa väleissä 'joo', mutta hän ei ollut esittänyt tarkentavia kysymyksiä. Ajattelin, että joko hän on tosi fiksu kun onnistuu omaksumaan säännöt nopeasti, tai sitten niin pihalla, ettei ollut osannut kysyä mitään.

''Mitä sulla oli mielessä?'' Jenni kysyi hunajaisella äänensävyllä.

''Pelataan vaikka räsybackgammonia'', sanoin. ''Pelin häviäjä riisuu vaatekappaleen, ja jatkamme, kunnes toinen on täysin alasti.''

Jenni hihitti. ''Sopii. Varo vain kalsareidesi puolesta.'' Äänensävy oli leikillisen uhmakas.

Heitimme noppaa aloitusvuorosta. Minä heitin viitosen ja Jenni ykkösen. Minun pitäisi siis käyttää 5-1 ensimmäisellä vuorollani. 5-1 on huono aloitus. 6-1 on sen sijaan hyvä. Päätin nopeuttaa voittoani ja viitosella siirsin nappulaani kuusi keilaa. Juoneni onnistui, eikä Jenni huomauttanut huijaamisestani.

Jenni heitti noppia. Ihmettelin huumaantuneena, kuinka naisellisia hänen kädenliikkeensä olivat. En ollut aiemmin ajatellutkaan, että noppaakin voi heittää naisellisesti. Naiselliset otteet jatkuivat nappuloiden siirrossakin, mutta hänen siirtonsa oli aloittelijan siirto. Hän jätti ihan turhaan kaksi nappulaansa syömiselle alttiiksi.

Peli jatkui samaan tapaan. Jennin siirrot eivät osoittaneet strategiantajua, ja minä aina välillä siirsin nappulaani väärän askelmäärän. Lopulta olin saavuttanut huomattavan johtoaseman. Tällöin otin laudan vierestä nopan näköisen kuution, käänsin sen osoittamaan kakkosta ja asetin Jennin eteen.

''Mikäs noppa tuo on?'' Jenni kysyi.

''Se on tuplauskuutio. Nyt sulla on kaksi mahdollisuutta: Voit joko luovuttaa tämän pelin ja riisua vaatekappaleen, minkä jälkeen aloitamme uuden pelin. Toisena vaihtoehtona tämän pelin panokset nousevat niin, että pelin häviäjä riisuu kaksi vaatekappaletta.''

''En minä luovuttaakaan halua'', Jenni sanoi.

Niin tuplaukseni jäi voimaan. Sain pelissä rakennettua esteen, joka esti Jenniä palauttamasta hänen syötyjä nappuloitaan peliin ja voitin helposti. Gammon-voitto, joka olisi nostanut panoksen kaksinkertaisesta nelinkertaiseksi jäi kuitenkin saavuttamatta.

''Nyt sinun täytyy riisua kaksi vaatekappaletta.''

Jenni riisui kirjavan huivin kaulastaan. Selvästi joku designer-tuote.

''Yksi'', Jenni sanoi.

Sitten Jenni nousi, laittoi kätensä hameensa alle, ja lanteita keinutellen riisui sukkahousunsa.

''Kaksi'', Jenni sanoi nauraen.

* * *

Jenni istui edessäni yllään vain matchaavat punaiset pitsirintsikat ja pikkarit. Hän oli hävinnyt jo useamman pelin. Olin ollut oikeassa, Jennin kroppa oli tosiaan timmi. Ajattelin, että kohta matsi olisi ohi, ja pääsisimme toimintaan. Himoitsin Jennin tissejä, vaikka ne pienet olivatkin. Minä olin täysissä pukeissa. En ollut hävinnyt yhtään peliä.

Ajattelin nopeuttaa pelin kulkua, ja heti toisella vuorollani tarjosin tuplauskuutiota.

''Sä tuplaat, kun tilanne on sulle edullinen'', Jenni sanoi. Todellisuudessa tässä vaiheessa laudan tilanne oli tasan, mutta ajattelin pelitaitojeni olevan ylivoimaiset.

''En hyväksy tuplausta'', Jenni sanoi. ''Mä alan oppia.''

''Sitten sun pitää luovuttaa ja riisua rintsikat.''

Jenni nousi, tanssahteli hiukan, kääntyi selin minuun ja riisui rintsikat. Kun hän kääntyi takaisin, näin houkuttelevat keskikokoiset nännipihat ja nöpöttävät nännit. Iästä huolimatta Jennin rinnat olivat kiinteät.

''Mitä jos korotettais panoksia?'' Jenni sanoi. ''Matsin voittaja saa tehdä häviäjälle mitä haluaa.''

Matsin voitto oli minulle yhden pelin päässä eikä Jennistä ollut vastusta. Ajattelin nussivani Jennin aivot pellolle, ja suostuin.

''Kättä päälle.'' Jenni tarjosi kättään.

Käteltyämme Jenni istuutui ja sanoi: ''Seuraava kierros onkin sitten Crawford.'' Äänensävy oli ankaran asiallinen.

Hätkähdin. ''Mitä?'' Ihmettelin, mistä Jenni tiesi backgammontermin.

''Sä olet yhden pisteen päässä matsin voitosta, joten seuraavassa pelissä ei saa käyttää tuplauskuutiota'', Jenni selitti.

Olin hämmentynyt. Backgammonin säännöt todella menevät noin, vaikka en ollut tätä yksityiskohtaa Jennille kertonutkaan.

Aloimme pelaamaan. Jennin silmissä oli nyt tappajan katse ja hänen otteensa olivat itsevarmoja. Yritin samaa huijausta, joka oli mennyt läpi lukuisia kertoja, mutta nyt Jenni huomautti siitä heti.

* * *

''No niin'', Jenni sanoi. ''Nyt mä saan tehdä sulle, mitä haluan.''

Seisoin alasti Jennin edessä. Olin juuri hävinnyt kolme peliä putkeen, tuplaamattoman Crawford-pelin sekä sen jälkeen kaksi Jennin tuplaamaa peliä ja menettänyt kaikki viisi vaatekappalettani. Viimisen pelin olin hävinnyt gammonilla. Voitto oli ollut neljän pisteen arvoinen, vaikka sillä ei ollut ollut merkitystä, koska minulla oli ollut päällä ainoastaan farkut ja alushousut. Minulla oli ollut samanlainen olo kuin parhaita tietokoneohjelmia vastaan pelatessani: Vastustaja on niin ylivoimainen, että minulla ei ole mitään mahdollisuutta.

Jenni antoi minulle kankaanpalan. ''Sido silmäsi.'' Tein työtä käskettyä.

Jenni talutti minut viereiseen huoneeseen. Kullini sykähteli pystyssä. Odotin innolle toimintaa, nyt vain toteuttaisimme Jennin fantasioita eikä minun. Jenni ohjasi minut kumartumaan jonkun pukin päälle, ja ennen kuin ehdin ajatella mitään, hän oli sitonut jotain ranteisiini.

Jenni poisti silmieni siteen, ja tajusin olevani jossain sadomasokismiluolassa. Edessäni oli kaikenlaisia sidontavälineitä. Minä itse olin kumartuneena jonkunlaisen pukin päälle. Kauhistuin. Kyllähän minä tiesin, että sadomasokismi on muodissa, mutta olen vankkumaton vaniljaseksin kannattaja. Olin ranteistani sidottuna pukkiin, joten en päässyt karkuun.

Edessäni keikisteli Jenni pikkareissa raippa kädessään. ''Tämä on ratsupiiska. Sillä saa iskuihin suurimman tehon. Seksikauppojen piiskat on leluja.'' Jennin ääni oli ankara. Minua taas ajatus piiskatuksi tulemisesta ei sytyttänyt yhtään.

Jenni siirtyi taakseni ja siveli persettäni piiskalla. Sitten hän mäjäytti kunnolla minua perseelle. Se sattui, ja voihkaisin.

''Olen muuten backgammonin naisten Suomen mestari'', Jenni sanoi. Hänen äänestään kuulsi halveksunta meitä amatoorejä kohtaan.

Sitten tuli uusi isku ja lisää kipua.

''Kun aloit mansplainaamaan minulle backgammonista, ajattelin nöyryyttää sinut pelilaudalla.''

Uusi isku ja lisää kipua. Yritin kiskoa käsiäni irti, että pääsisin poistumaan. Kahleet kuitenkin pitivät.

''Tarkoitukseni oli aluksi kyniä sinulta muutama satanen, mutta ehdotuksesi räsypelistä sopi paremmin tarkoituksiini.''

Jenni iski taas piiskalla perseelle. En tiennyt, kestäisinkö enää kipua kovin kauaa.

''Kun sitten aloit huijaamaan, tajusin, että tarvitset ankaramman rangaistuksen.'' Sana 'huijaamaan' sylkäistiin suusta niin, että tajusin pelissä huijaamisen olevan Jennistä alhaisista alhaisistaa toimintaa.

Tämän jälkeen perseen sively piiskalla sekä isku ja kipu seurasivat toinen toisiaan. Karjuin kivusta jokaisen iskun jälkeen. Jos huone ei ollut äänieristetty, niin varmasti naapurit ihmettelivät.

''Sun perse on nyt mukavan verinen'', Jenni sanoi lopulta. Iskuja oli tähän mennessä tullut useita kymmeniä. ''Päästän sinut irti, niin pääset lähtemään.'' Äänen ankara sävy oli muuttunut äidilliseksi.

* * *

Kun olin ovella, poistumassa asunnosta, Jenni huikkasi: ''Jos muuten aiot pelata backgammonia parin päivän sisällä, niin sun kannattaa tehdä se seisaaltaan.''

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License